ReSharper stopped working for a single specific solution

If ReSharper stopped working for a single specific solution (like, there is no Code Analysis, Navigation, Code Inspections, etc.), but works fine for the others, this might indicate that solution specific settings, as well as ReSharper caches are corrupted, and VS with ReSharper cannot rebuild them automatically for some reason.

In order to fix it, please try 

  • removing a '.suo' file located in "\.vs\{Solution Name}\v14\" folder for VS2015 or a '{Solution Name}.suo' file next to .sln file for VS2010/2012/2013;
  • using the 'Clear Caches' button in "ReSharper | Options | Environment | General" dialog

2017-02-16_1437.png

 

In case you would like to remove ReSharper caches folder manually, you need to check which "caches folder" location is opted for in "ReSharper | Options | Environment | General | Caches | Store solution caches in" dropdown:

  • User local settings folder (default one)

    "_{SolutionName}.{guid}" folder in %LocalAppData%\JetBrains\Transient\ReSharperPlatformVs{VS_version}\v0X\SolutionCaches

  • System TEMP folder

    "_{SolutionName}.{guid}" folder in %LocalAppData%\Temp\JetBrains\ReSharperPlatformVs{VS_version}\v0X\SolutionCaches

  • Solution folder

    "_ReSharper.Caches" folder in the solution folder

  • Custom folder

    "_{SolutionName}.{guid}" folder in a folder you specified Options

34 comments

I'm have same problem about Resharper not working with some file (_Layout.cshtml, Global.asax, _LoginPartial.cshtml, v.v.. )

I have been spent many hours to solve it. This is my solution:

1. In packages.config, comment out this line:

<package id="Microsoft.AspNet.Identity.Samples" version="2.1.0-alpha1" targetFramework="net45" />

2. I think content in "\packages\Microsoft.AspNet.Identity.Samples.2.1.0-alpha1\content" is cause of this error (because it have some file template like as _Layout.cshtml, Global.asax, _LoginPartial.cshtml, these files just use for first install identity sample only.

I hope this helps someone else out

0

Clear cache didn't work for me (VS2013 Update 5 and Resharper 2016.3.2).  I also didn't find any "v0X\SolutionCaches" folders so the manual process in this article doesn't seem apply to the latest version (or clear cache worked and folders were already cleared and resharper still not working in one solution).

0

:-(

 

I'm using VS 2017 Community and R# 2017 1.3 on Windows 10 which worked perfectly fine few days ago. And now just for 1 solution it wont R# won't work.  I have tried everything in this post. Cleared caches and changed cache locations 4 times. I can do without R# for the time being as it is hampering my progress. R# is supposed to speed this up not bring it to a near halt. >:-(

 

What else should I try?

0

I am having the same problem with a single solution using Visual Studio 2017 Update 3 with Resharper 2017.1.3. Clearing caches, cleaning and rebuilding the solution does not work. Resharper intellisense is only providing options from the .Net framework and nothing from the solution. For other solutions it works perfectly. Even more strange is that if i open this same solution in VS 2015 or Rider then Intellisense works perfectly. Problem is that this is a cross platform solution for latest version of UWP so Rider and VS 2015 are not options for me. Now i am stuck using VS intellisense which does not pick up critical Resharper code templates i have built that i need for this solution. This has brought my productivity to really low levels. I really need alternatives to fixing this.

1

Please sign in to leave a comment.

Have more questions?

Submit a request