Unresolved namespaces from used libraries

Completed

Hi,

I recently installed ReSharper, and it marks all using directives as unresolved. All the necessary dll are connected to the project, and the build goes without problems, but navigation crashes and without ReSharper Visual Studio works fine.

I have never worked with ReSharper before, so I need a help how to resolve this.

Details:

  • Microsoft Visual Studio Community 2019 version 16.11.9
  • JetBrains ReSharper 2021.3.3 Build 213.0.20220125.124455
8 comments
Comment actions Permalink

Hello Mikhail, thank you for your report. Have you tried clearing caches via `(Extensions |) ReSharper | Options | Environment | General | Clear caches`?

At what point did you notice the problem? Did it appear after switching branches or at some other moment?

Thank you!

0
Comment actions Permalink

Have you tried clearing caches?

Not helped.

At what point did you notice the problem?

I just installed ReSharper and opened my solution.

0
Comment actions Permalink

Mikhail, thanks for the reply. Please try disabling `Read solution model directly from project/solution files` in `ReSharper | Options | Environment | General`, then reopen the solution. Does it help?

1
Comment actions Permalink

Maria, thanks a lot, now it works fine.

0
Comment actions Permalink

Hm, do you happen to know how to do the same thing in Rider?

0
Comment actions Permalink

Mikhail, there is no such option in Rider, unfortunately. Can I ask you to collect the following information for us to continue the investigation? Thanks in advance!

0
Comment actions Permalink

Can I ask you to collect the following information

Even if Visual Studio works fine now?

0
Comment actions Permalink

Yes, because with the checkbox disabled, VS can load solutions a little slower. In addition, this information can help with solving the problem in Rider. Thank you for your understanding!

0

Please sign in to leave a comment.