Unable to install Resharper 4.0 final

Hello,

I wanted to try Resharper 4.0 (final) but unfortunately the addin registration does not seem to work. The menu entry is there but all commands are greyed out. The Addin does not appear in the AddIn Manager although all settings seem to be correct (I have cross-checked the settings with the installation on my notebook where everything seems to work fine). Also the installation itself completed successfully and the .addin file was deployed correctly to the addin folders.

There seems to be a general problem with xml based addin registrations (e.g. I cannot install GhostDoc either) while old COM based plugins like VisualSVN are working fine.

I have found some information on a similar problem in VS2005 which was eventually fixed with the VS2005 SP1 but no information concerning VS2008.

I am using VS2008 Pro (English) on WinXP Pro SP2 (English).

Is there any solution to this problem for ReSharper 4.0 or xml based addins in general?

thanks

2 comments
Comment actions Permalink

Hello,

There seems to be a general problem with xml based addin registrations
(e.g. I cannot install GhostDoc either) while old COM based plugins
like VisualSVN are working fine.


I'm afraid this is the good old Visual Studio bug, when it stops detecting
AddIn files. VisualSVN is not an add-in but a package, as far as I know,
so it's not affected.

We once had a chance to debug this, but to no good. Microsoft couldn't give
any specific reply yet.

The only thing we know is that the LoadAddins Registry value under the Software\Microsoft\VisualStudio\9.0\AutomationOptions
key might be related to the problem, either in HKLM or HKCU hive. Is there
such a value in the Registry?


Serge Baltic
JetBrains, Inc — http://www.jetbrains.com
“Develop with pleasure!”


0
Comment actions Permalink

Hi,

I have actually tried quite a lot to get the addins working. I have completely uninstalled VS2008, have removed all VS2008 registry keys from both the LocalMachine and CurrentUser hives, have removed all VS2008 data written to user profiles, reinstalled VS2008 - still didn't work.

Now comes the funny bit: I tried to install the VS2008 SP1 Beta, which eventually terminated with an error and the installation of the SP was rolled back. However, after the rolled-back installation of the SP all xml based addins were working again...

I still have no clue as to how and why but at least it's working again - ReSharper works fine now (as well as all other addins that I used before).

(to answer your question concerning the registry key: yes the AutomationOptions key exists in both hives. Under HKCU there is a DWORD value "LoadAddIns", which is set to 1. That value is missing under HKLM. But as I said it's working now so that seems to be correct - and I also checked the LoadAddIns value before the attempted SP install and it was set to 1 as well)

0

Please sign in to leave a comment.