Template issues

There seem to be various issues with the templates:

- Creating a live template that's shared with the team doesn't seem to work - it creates ok, and seems to be in the XML file, but the trigger keyword doesn't do anything. The same template exported and imported as a 'smart' one works fine.
- Ordering of file templates in the team-shared quicklist doesn't seem to behave as you'd expect. The order you order them in the template explorer influences but doesn't control the order that they appear in the 'Generate' menu. There's one template I just can't get to appear at the top of the list, however I order it, even by editing the contents of the XML file.

6 comments
Comment actions Permalink

Hello Ed,

Thank you very much for feedback! Regarding the problems you've mentioned:

1. This seems to be a bug and you're welcome to vote for it here: http://youtrack.jetbrains.net/issue/RSRP-279700
2. I wasn't able to reproduce this behavior. Could you please describe exact
steps with result and describe expected behavior?

Andrey Serebryansky
Senior Support Engineer
JetBrains, Inc
http://www.jetbrains.com
"Develop with pleasure!"

There seem to be various issues with the templates:

- Creating a live template that's shared with the team doesn't seem to
work - it creates ok, and seems to be in the XML file, but the trigger
keyword doesn't do anything. The same template exported and imported
as a 'smart' one works fine.

- Ordering of file templates in the team-shared quicklist doesn't seem
to behave as you'd expect. The order you order them in the template
explorer influences but doesn't control the order that they appear in
the 'Generate' menu. There's one template I just can't get to appear
at the top of the list, however I order it, even by editing the
contents of the XML file.

---
Original message URL:
http://devnet.jetbrains.net/message/5392251#5392251



0
Comment actions Permalink

Thanks for reporting the first point as an issue. I'll try to produce a minimal test case for the second issue and send you over the XML somehow.

0
Comment actions Permalink

Here's some examples:
file_templates_1.PNG
file_templates_2.PNG
This one works:
file_templates_3.PNG
file_templates_5.PNG
file_templates_4.PNG

I can't see any logic behind what works and what doesn't.

I've attached a DotSettings file that reproduces this for me.

I also noticed that sometimes when dragging things around quickly in the quick list would create an apparent copy of one item outside the quicklist. I can reliably reproduce this by dragging items around quickly (and randomly) - after a drag or two, the UI hangs for a second and then sometimes a copy of the item has been reproduced:

duplicate_issues_1.PNG
Dragging more items around in the quicklist makes the phantom extra item ('struct' in the example above) vanish again.

I hope this helps!

Edit: One more thing: It's a bit odd that to open the "Templates Explorer", you select "Live Templates..." from the Resharper menu - surely that should be consistent?



Attachment(s):
something.sln.DotSettings.zip
0
Comment actions Permalink

Have you managed to reproduce this Andrey?

0
Comment actions Permalink

Bump (sorry, I just want to make sure this is noticed)

0
Comment actions Permalink

Hello Ed,

Sorry for delayed response! I managed to reproduce this behavior, so I've
logged it as a bug report under http://youtrack.jetbrains.net/issue/RSRP-281441
and you're welcome to vote for it. Thank you!

Andrey Serebryansky
Senior Support Engineer
JetBrains, Inc
http://www.jetbrains.com
"Develop with pleasure!"

Have you managed to reproduce this Andrey?

---
Original message URL:
http://devnet.jetbrains.net/message/5441618#5441618



0

Please sign in to leave a comment.