Blinking analysis indicator

Using v221 with VS2005:
The indicator in the upper right corner of the editor blinks in a very annoying manner. A red (or green) box alternates with a tiny arrow pointing right. Also the analysis seems to be chugging away constantly, using a constant 25% of my CPU. And finally, I can't get R# to resolve most symbols that are outside the .net framework. I've had this problem for the past 5 or 6 versions but since I mostly use VS2003 I gave up on the problem until now.

5 comments
Comment actions Permalink

According to CPU:

1) Is this problem repeatable on a small solution?
2) Does this happen immediately on solution opening, or after some work?

According to resolve:
please could you provide small example showing this problem?

--
Eugene Pasynkov
Developer
JetBrains, Inc
http://www.jetbrains.com
"Develop with pleasure!"
"Patrick Huffer" <no_mail@jetbrains.com> wrote in message
news:11586991.1141761217411.JavaMail.itn@is.intellij.net...

Using v221 with VS2005:
The indicator in the upper right corner of the editor blinks in a very
annoying manner. A red (or green) box alternates with a tiny arrow
pointing right. Also the analysis seems to be chugging away constantly,
using a constant 25% of my CPU. And finally, I can't get R# to resolve
most symbols that are outside the .net framework. I've had this problem
for the past 5 or 6 versions but since I mostly use VS2003 I gave up on
the problem until now.



0
Comment actions Permalink

1) I have seen this problem as well, but it's almost impossible to reproduce
in a reliable fashion. It happened a lot to me in build 218 or so, but I
haven't seen it as much in 220. It was like ReSharper was continuously reparsing
the file that was currently open (i.e. for some reason, ReSharper believed
that the file was constantly changing, hence it needed to be reparsed), even
if you weren't doing anything.

2) It was almost always after working on a solution for a number of hours.
Restarting VS and emptying the R# cache always fixed the problem for me.

According to CPU:

1) Is this problem repeatable on a small solution? 2) Does this happen
immediately on solution opening, or after some work?

According to resolve:
please could you provide small example showing this problem?



0
Comment actions Permalink

Clearing the cache seems to solve the problem with the constant analysis - temporarily.

However, as soon as I add a component, switch to code view, and try to reference that component, R# refuses to recognize it and the constant analysis at 25% CPU starts again. (I thought it was just 3rd-party components, but Microsoft components have the same problem).

Steps:
- create a new page, say, Default2.aspx.
- drop a TextBox on it
- change its name to aTextBox
- double-click the page to get to the Page_Load event
- in some but not all cases, the analysis indicator start blinking constantly as described before
- type aTextBox.
- "aTextBox" turns red and is not recognized

0
Comment actions Permalink

(sorry - my steps got out of order above, the step reading "the analysis indicator starts blinking constantly as described before" should have been LAST)

0
Comment actions Permalink

sigh

Now I reference an outside .dll (in this case, Microsoft.Practices.EnterpriseLibrary.Logging) and R# complains, "ambiguous reference" to the same two classes.

Also, Visual Studio crashes every time I shut down with R# installed. I suppose I can wait a few more iterations to see if these problems go away :(

0

Please sign in to leave a comment.