[229] Unit test runner hangs VS.NET 2003

I've the following problem:
I launch a test from Unit Test Runner, after that it finishes, I click on the namespace to run all the UT under that namespace but it always hangs VS, not always in the same test but randomly, sometimes on the first, sometimes on the 13th and so on.

Bye,
Antonio.

6 comments
Comment actions Permalink

Hello Antonio,

could you please capture a stack trace of the devenv.exe when it hangs? Thanks
in advance.


Regards,
Dmitry Shaporenkov
JetBrains, Inc
http://www.jetbrains.com
"Develop with pleasure!"

I've the following problem:
I launch a test from Unit Test Runner, after that it finishes, I click
on the namespace to run all the UT under that namespace but it always
hangs VS, not always in the same test but randomly, sometimes on the
first, sometimes on the 13th and so on.
Bye,
Antonio.



0
Comment actions Permalink

Sorry but I don't know how to do this... when it hangs it doesn't respond to any input (keyboard, mouse) but surely I'm missing something..

Thank you,
Antonio.

0
Comment actions Permalink

Hello Antonio,

just attach another instance of VS to the hung devenv.exe (using Attach to
Process facility)
and break the hung process. The 'Threads' window will show all managed threads,
and the 'Call
Stack' window - their call stacks.

Regards,
Dmitry Shaporenkov
JetBrains, Inc
http://www.jetbrains.com
"Develop with pleasure!"

Sorry but I don't know how to do this... when it hangs it doesn't
respond to any input (keyboard, mouse) but surely I'm missing
something..

Thank you,
Antonio.



0
Comment actions Permalink

The only row that I see in the Call Stack is this:
jetbrains.resharper.psi.dll!JetBrains.ReSharper.Psi.Impl.Caches2.CacheUpdateThread.Run() Line 76 + 0x15 bytes C#

0
Comment actions Permalink

I have installed the 232 build but the problem is still there.
This time the first time VS has hanged I've attached it to another instance of VS, when I breaked the execution the unit test runner of the original istance has gone forward in the test execution to hangs itself again 4 tests later, so I have stopped the the "VS instance debugger" and reattached the original VS.
I've done this for 3 or 4 times, the last one I've seen this in the Call Stack Window:

> jetbrains.resharper.commoncontrols.dll!JetBrains.ReSharper.CommonControls.Browser.NavigableBrowser.SetHTMLContent(string html = "\n\n\n]]></span>\ntable.exception <span ></span>\npre.output <span ></span>\npre.message <span ></span>\n<span ><![CDATA[\n\n

0
Comment actions Permalink

I have the same problem. I'm using build 232 with VS.NET 2003.

When I'm running unit tests from the Unit Test Runner window, sometimes devenv.exe will start using 100% CPU and Visual Studio will freeze up.

If I attach to it with the debugger, the stack trace shows this:
jetbrains.resharper.psi.dll!JetBrains.ReSharper.Psi.Impl.Caches2.CacheUpdateThread.Run() Line 76 + 0x15 bytes C#

I end up having to kill the devenv.exe process.

0

Please sign in to leave a comment.