Debugging MSTest in Visual Studio 2017.3 (15.3): 'Inconclusive: Test not run'

In case you have 'Inconclusive: Test not run' status for MSTest tests when you launch "debug" for a unit test in ReSharper 2017.1.x, please install the latest ReSharper 2017.2 release build https://www.jetbrains.com/resharper/download/.  

Related request on YouTrack: https://youtrack.jetbrains.com/issue/RSRP-465541

7 comments

Yes, I can confirm the EAP build fixes the issue. Thank you team!

1

I can also confirm that the EAP build fixed the issue for me. Thanks again!

0

Just to be more specific, 2017.2 EAP 13 fixed this issues for me. EAP 12 was still broken.

0

I had the same issue even with Resharper 2017.2.1 in Visual Studio 2017 (v15.3.5). I think I got Rehsarper updated first, then I updated Visual Studio to 15.3.5 .

To fix issue, I had to re-install Resharper 2017.2.1 - I just clicked on "Rehsarper \ Help \ Check For Updates ..." , then unsinstall and reinstall.

 

It is working fine now.

0

Issue came back with new visual update (Inconclusive: Test not run). In UnitTestSession window I can see an exception:

ERROR Transition failed: Transition from state <HandShake> on event <remote::.ProtocolVersion>. Cause: System.InvalidOperationException: Test-cases are missing for the selected tests. Did discovery succeed?

Is there any permanent solution for this? Previous EAP worked until next update.

 

Visual Studio Professional 2017 15.4.3

Resharper Ultimate 2017.2.2

1

Hi there,

Same for me, the issue came back with the last VS Update

Visual Studio Enterprise 2017 15.4.3

Resharper Ultimate 2017.2.2

0

@Julien and @Marcinreq, any chance to send us the problem solution or any solution which will demonstrate the issue? Everything works fine for us in the latest updates both Visual Studio and ReSharper.

0

Please sign in to leave a comment.

Have more questions?

Submit a request